DISC Gedrags- en drijfveren analyse en bokscoaching

Dieper inzicht door combinatie boksen en theorie

 

Bokscoaching geeft inzicht in je werkelijke gedrag, dat wat je (vaak onbewust) laat zien op de mat. Dat gedrag wordt bepaald door jouw waarden,  overtuigingen en drijfveren.

 

Om die dieper te onderzoeken, is een gedragsanalyse soms zinvol. Je snapt dan beter waar je gedrag vandaan komt, wat je belangrijk vindt, waarom je op altijd zo reageert en waarom anderen zo op jou reageren. Als je bijvoorbeeld nogal direct communiceert, dan kan het handig zijn om daarmee rekening te houden in de communicatie. Daardoor kun je bewuster en vaak betere keuzes maken. 

 

DISC-gedragsanalyse

 

De gepersonaliseerde DISC-gedragsanalyse helpt je om je gedrag te verbeteren, zodat je effectiever communiceert. Je leert hoe je je sterke kanten kunt ontwikkelen en beter kunt benutten, je leert omgaan met je beperkingen en leert je valkuilen herkennen.

 

De analyse geeft geen oordeel maar inzicht in de factoren die je gedrag beïnvloeden. Dit wordt getoetst op basis van vier stijlen: extravert-introvert en taakgericht-mensgericht. 

 

Wat de DISC-analyse je niet vertelt, is waaróm je doet wat je doet. Daarvoor is de Drijfveren analyse een goede aanvulling. 

 

Drijfveren analyse

 

Onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle mensen één eigenschap delen: zelfbewustzijn. Zij zijn zich meer dan gemiddeld bewust van hun eigen drijfveren en motivatie. Ze zijn zich vaak ook bewust van de drijfveren en motivaties van andere mensen.

 

De drijfveren analyse geeft inzicht in de redenen voor het nemen van beslissingen, waarom je doet wat je doet.

 

Aanbod

 

De DISC-analyse en Drijfveren analyse kunnen zowel los als in combinatie worden afgenomen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.