Krijg je leven terug na revalidatie

Zit je in een rolstoel? Wil je na je medische revalidatie fysiek en mentaal sterker worden? Wil je jezelf opnieuw uitvinden en de regie terug op je leven? Dan is rolstoel boksen iets voor jou. 

 

Tijdens je (poli)klinische revalidatie was je actief. Zwemmen, oefenen op de loopbrug en het volgen van allerlei therapieën vulden je dag. Nu ben je thuis, ben je minder actief en ben je terug tussen mensen zonder beperking. Dat doet iets met je hoofd en je lijf. 

 

Traumaverwerking

 

Leren omgaan met je onverwerkte emoties, je trauma, niet helpende gedachten, je oude gewoonten die niet meer passen in je nieuwe situatie. Je wilt je kop leeg maken. Je lijf vraagt nu ook veel meer aandacht: je core- , arm- en schouderspieren vragen meer training om goed met de rolstoel overweg te kunnen. Ook beweeg je veel minder, dus op gewicht en gezond blijven is een uitdaging. Een aangepast voedingsadvies hoort daar bij. 

 

In rolstoel boksen en bokstherapie leer je jezelf (opnieuw) kennen op een zeer directe, praktische manier. Je gaat mentaal en fysiek aan de bak. Ervaringsgericht leren, meer doén dan praten. Boksoefeningen wisselen we af met korte reflectie. Actie brengt zelfvertrouwen, haalt je uit je hoofd en leidt tot bevrijding. Dit geeft direct resultaat en is uiterst effectief, al in de eerste sessie! Het doel is te zorgen voor een blijvende gedragsverandering zodat je (weer) een actief, fit en sportief leven kunt leiden. 

 

Misschien heb je al voorbeelden gezien van andere minder-valide (top)sporters en motiveren zij je om actie te nemen, je beter te gaan voelen. Hoe mooi is het om samen met anderen na je revalidatie aan een nieuw doel te werken. Je wilt weer meedoen, sporten, energie en adrenaline voelen stromen.

 

Wil jij jezelf opnieuw uitvinden en graag

 

  • je frustraties eruit gooien
  • een  nieuwe sport leren
  • je eigen kracht herontdekken
  • meer zelfvertrouwen krijgen
  • je grenzen opnieuw bepalen
  • uitgedaagd worden in je sterkten en zwakten
  • leren kijken naar de mogelijkheden i.p.v. de onmogelijkheden
  • contact maken met de ander
  • fitter worden (inclusief gewichtsmanagement d.m.v. voedingsadvies)

 

Pak dan die handschoenen op!

 

Praktische zaken

 

Boksen kan prima in je rolstoel. Een sessie bevat naast mental coaching ook conditie- en krachttraining die is aangepast op jouw situatie en specifieke boks oefeningen. In feite is het een voortzetting van je revalidatie. Ik gebruik specifieke boks materialen zoals boks pads, bokszak, stootkussens, dumbells, medicine balls en (binnenkort) een speciaal trainingstoestel voor rolstoel conditieopbouw.

 

In een coachsessie slaan we op elkaars handschoenen, niet naar het hoofd. Als je meer ervaring krijgt dan is 'sparren' (schijngevecht) een mogelijkheid. Dit geeft nog meer mentale en fysieke uitdaging. Er is ook de wedstrijdvorm van rolstoel boksen, dit is groot in het buitenland maar moet nog groeien in Nederland, dus als je een uitdagend doel wilt.... Let's go!!

 

Locatie

 

We werken in rolstoelvriendelijke locaties in Utrecht en als jij dat wilt in de buitenlucht.

 

Jouw coach

 

Ik ben Ric Houwen, als bokstherapeut vertaal ik de bokspraktijk naar de uitdagingen in jouw leven. In mijn privé-omgeving heb ik gezien hoe groot de uitdaging is bij invaliditeit. Zowel fysiek als mentaal is die enorm. Dit vraagt veel aanpassingsvermogen van jou (en je omgeving). Ik wens iedereen een waardevol leven onder eigen regie, dát is mijn missie. Boks.